Novosti

USPJEŠNO POLOŽENI ISPITI ZA TURISTIČKE I VODENE VODIČE!

U sklopu projekta “Put baštine – od Trapista do Graničara” iz programa Interreg – IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora, Grad Garešnica je organizirao edukaciju za turističke vodiče i vodene vodiče.

Edukaciju za turistčke vodiče proveo je Ekonomski fakultet Osijek u skladu s uvjetima iz javnog poziva. Tijekom edukacije, četiri polaznika (2 iz Garešnice, 2 iz Lipika) upoznati su s određenim zakonskim aktima vezanim uz obavljanje turističke djelatnosti, načinima ophođenja prema gostima i grupama turista za Bjelovarsko-bilogorsku i Požeško-slavonsku županiju. Zahvaljujući provedenoj edukaciji Garešnica i Lipik imaju osposobljene osobe za obavljanje djelatnosti turističkog vodiča.

Dvodnevnu edukaciju za vodene vodiče provela je tvrtka Asta Navis d.o.o., u skladu sa uvjetima iz javnog poziva. Tijekom edukacije, tri polaznika sa područja Grada Garešnice prošli su tečaj za voditelje brodice, te su dana 29.05.2019. u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture položili ispit.

Napominjemo, Grad Garešnica je kroz projekt „Put baštine- od Trapista do Graničara“ uredio plovni put Ilove i Nove Toplice te nabavio drvene čamce i solarni čamac za prijevoz turista. Sada službeno ima 3 vodena vodiča, koji će turiste sigurno moći voziti na vodenom putu.

 

Valerija VlajnićUSPJEŠNO POLOŽENI ISPITI ZA TURISTIČKE I VODENE VODIČE!