Novosti

Predstavljanje turističkih ponuda Lipika, Garešnice i Banja Luke na sajmu f.re.e. u Minhenu

U sklopu projekta “Heritage route-from Trappists to Border guards” iz programa Interreg IPA -CBC Croatia-Bosnia and Herzegovina-Montenegro pet sudionika s prekograničnog područja, odabranih od strane projektnog tima, sudjelovali su na turističkom sajmu f.re.e. u Minhenu. F.re.e. je jedna od najpopularnijih izložbi u južnoj Njemačkoj, predstavlja sve što se odnosi na putovanja i rekreaciju. U svoj svojoj raznolikosti daje posjetiteljima informacije iz prve ruke te ih poziva da krenu u nove pustolovine.

Predstavnici Garešnice, Lipika i Banja Luke promovirali su zajedničke turističke pakete za turističke posjete prekograničnom području, kao i pojedinače ponude. Sajam je ukupno trajao 5 dana, od 20.veljače do 24.veljače 2019., pružio je mogućnosti razmjenjivanja kontakata sa raznim turističkim agencijama, kao i sa zainteresiranim turistima koji su spremni istražiti nove rute.

   

Tokom sajma pokušalo se detaljno objasniti posjetiteljima od kuda do kuda seže “Put baštine” koji je definiran kroz projekt. “Put baštine” je turistička ruta koja spaja Garešnicu, Lipik i Banja Luku, duga je 116 km te pruža razne zanimljivosti vezane uz povijesne znamenitosti, razne aktivnosti i sadržaje.

  

Bogati sadržaj sajma bio je najmijenjen za sve uzraste, odlično je mjesto za informiranje o trendovima u turističkim ponudama, stvaranje novih poslovnih dogovora, ali i za umrežavanje.

   

Valerija VlajnićPredstavljanje turističkih ponuda Lipika, Garešnice i Banja Luke na sajmu f.re.e. u Minhenu