Novosti

Konferencija “Primjeri dobre prakse tematskih staza”

U sklopu projekta “Heritage route-from Trappists to Border guards” iz programa prekogranične suradnje Interreg IPA CBC Croatia-Bosnia and Herzegovina-Montenegro, održana je konferencija “Primjeri dobre prakse tematskih staza”.Navedena konferencija održana je 06.02.2019. u konferencijskoj sali “Quella” u Lipiku sa početkom u 13:00 sati.

Nakon pozdravnih govora domaćina uslijedio je program koji se sastojao od tri predavanja. O primjerima dobre turističke prakse u Prirodnom parku Lonjsko polje govorio je Edvard Bogović, voditelj službe za promidžbu i sustav posjećivanja PP Lonjsko polje. Istaknuo je kako se održavaju, promoviraju i financiraju tematske staze PP Lonjsko polje.

O tematskoj stazi “Stazama lipicanca i kune” koja na svom širem području pruža posjetiteljima mogućnost bavljenja nizom aktivnosti , govorio je Hrvoje Kovačić, predstavnik turističke zajednice Grada Lipika. Dok je prezentaciju “Plan održivog razvoja prirodne i kulturne baštine”, održao Zvonimir Miler, savjetnik u vezi sa  poslovanjem za turističke usluge i stručnjak za EU fondove.

 

Konferencija je organizirana kako bih se javnost osvjestila o važnosti tematskih staza za turizam, kao i o važnosti  plana održivog razvoja koji je koncipiran kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja.

Valerija VlajnićKonferencija “Primjeri dobre prakse tematskih staza”