Novosti

Caritas Banja Luka organizirao obuku za turističke vodiče

U sklopu, dobro Vam poznatog, projekta “Heritage Route-from Trappists to Border guards” iz programa Interreg – IPA CBC Croatia – Bosnia and Hercegovina – Montenegro Caritas Banja Luka  organizirao je obuku za turističke vodiče.

Obuku je provela Agencija Nova iz Banja Luke, u skladu sa uvjetima iz javnog poziva. Tijekom obuke četiri polaznika, turistička vodiča, upoznati su sa određenim zakonskim aktima vezanim uz obavljanje turističke djelatnosti, načinima ophođenja prema gostima i grupama turista.

U praktičnom djelu upoznati su sa  poviješću reda Trapista, životom i radom redovnika u samostanu Marija Zvijezda u Banjaluci tijekom prethodnog perioda. Zatim su upoznati sa samim projektom „Staza baštine – od Trapista do graničara“, i turističkim točkama koje su napravljene u sklopu istoga. Za svaku pojedinačnu točku predstavljene su značajne pojedinosti koje bi interesirale posjetitelje.

Zahvaljujući obuci dobili smo četiri osobe koje će stečena znanja moći prenijeti turistima koji budu posjećivali predviđenu rutu.

Kao završna aktivnost, dana 10.1.2019. godine u prostorijama Turističke organizacije Laktaši uručeni su certifikati polaznicima koji su završili obuku za turističkog vodiča.

Valerija VlajnićCaritas Banja Luka organizirao obuku za turističke vodiče